De-stress och avslappning 22.1 kl. 18-20

En workshop där vi utforskar yogans tekniker för att sänka stressnivå och -känsla i kroppen. Vi fördjupar oss i andningsövningar och leder kroppen genom skonsamma rörelser, som aktiverar bromspedalen i oss - vi tar oss från fly och fäkta, till lugn och ro. Djupavslappning och hjärtevarm meditation avslutar kvällen.

Mer information och anmälan

Aktier och börsens fantastiska värld 29-30.1.2019

För dig som är nybörjare och nyfiken på aktier och värdepapper. Låt dig inspireras och få lite draghjälp till din privatekonomi och kanske bli rikare på kuppen!

Mer information och anmälan

Armfeldts karoliner 300 år

Livestreamad föreläsning torsdagen 31.1.2019 om arméns dödsmarsch över de jämtländska fjällen för 300 år sedan. Föreläsningen hålls av Anders Hansson, 1:e antikvarie och chefsarkeolog vid Jamtli, länsmuseum i Jämtland.

Mer information och anmälan

Kina i ord och bild 11.2.2019

Tom Hansén och Martin Näse besökte staden Wuhan i Kina i november 2018. Ikväll berättar de om sina intryck och visar bilder från skolor och museer och vardagslivet i Kina.

Mer information och anmälan

Färgbad med Marika Tyynismaa-Joukosalmi

Färgbad för bebisar (4-6 mån), Samlingshuset, ons kl. 10.00-10.45 (6-27.3.2019)

Färgbadsverkstad (4 mån-2 år), Samlingshuset, ons kl. 11.15-12.15 (6-7.3.2019)

Färglek, Gillestugan, ons kl. 10.00-11.15 (10.4-8.5.2019)

Kurser med Marthaförbundets ekologirådgivare Anita Storm

Kallrörd tvål tisdagen 28.5 kl. 17.30-21.00 Gillestugan

Örtvandring och apotek onsdag 5.6 kl. 17.30-21.00 Kortjärvi naturstig

Bli Idrotts- och Kulturkompis!

Som kompis kan du hjälpa någon att delta i en kurs genom att fungera som ett stöd vid de första kurstillfällena. Presentera dig, prata lite om kursen, ge kurstips och hälsa välkommen med. Systemet baserar sig på frivillighet och du kan meddela vid kursanmälningen om du vill vara kompis till en ny kursdeltagare eller inte. Vi matchar dig sedan med någon som behöver få en kompis. Välkommen med!

Mer information

Växtfärgning

En efterfrågad kurs i växtfärgning förverkligas på Hästbacka byahem i juni.

KURSEN ÄR FULLSATT
(du kan ändå anmäla dig på reservplats).

Mer information och anmälan

Välkommen till Kronoby medborgarinstitut!

Välkommen på kurs!

Medborgarinstitutet erbjuder även i år en diger kursbricka för var och en. Vi får hoppas att Ni hittar er egen kurs som ni med glädje kan vandra till under kalla vinterdagar. Ifjol slog vi deltagarrekord när deltagarantalet uppgick till 4080. I den siffran finns medräknat alla deltagare, även sådana som deltagit i flera kurser. Utspridd på kommunens hela befolkning skulle det betyda att 62.4% av invånarna deltog i medborgarinstitutets kurser. Ser man enbart på antalet individer som deltagit så är siffran betydligt lägre, 1749. Av dessa är 1183 kvinnor och 566 män.

Vi är glada för det höga antalet deltagare och vi kommer, som utlovats när målet 4000 uppnåddes, att belöna 3 av dem med en gratis kurs under läsåret. Vinnarna är Sara Vidjeskog-Kemppainen, Joakim Granqvist samt Simon Riska och de kommer att meddelas personligen.

Vårt mål inför det kommande läsåret, faller sig naturligt. Vi skall ha upp det individuella deltagarantalet till 2000 och av dessa skall minst 700 vara män.  Lyckas vi med den målsättningen har vi skäl att slå oss för bröstet. Tala med er vän, er granne och ta med dem på kurs. Det blir roligare när man är fler.

”Det är verkligen ingen vidare mening med att uppleva intressanta saker som översvämningar, om man inte får vara två om dem. Det är bra mycket trevligare att vara två.” 

Nalle Puh

 

Varmt välkomna Tom, Petra, Eva, Anne-Maj