Det nya läsåret 2018-2019

Nästa läsårs kurser kan nu ses här på hemsidan. Katalogen delas ut från och med 18.8. Anmälningstiden börjar må 27.8 kl. 9.00. De flesta kursstarter sker i mitten av september, vecka 37.

Hundkurserna börjar igen!

Vardagslydnad för hundar på söndagar i september

Nybörjarkurs kl. 10-11
Fortsättningskurs kl. 11-12

Ta med: vaccinationsintyg, hundgodis och ett bra koppel!

Varg i Österbotten – hot eller hysteri?

Föreläsning med Mattias Kanckos på Kronoby folkhögskola ti 9.10 kl. 18.00-20.30

Mer information och anmälan

Vägen till folkmord: Hur nazisterna kom till makten och dödade miljoner

Föreläsning med Susanna Kokkonen på Kronoby folkhögskola onsdagen 7.11 kl. 18.30-20.00

Mer information och anmälan

Fungera och må bättre med relaxation 31.10-28.11

Kortkurs med Linnea Rudnäs för dig som vill orka bättre i arbetslivet, skolvärlden och privat. Kursen erbjuder olika avslappningsmetoder som hjälper vid bl.a trötthet, stress och inlärning. Kom med och njut av en lugn stund och bli motiverad!

Mer information och anmälan

Föreläsningar om separat insamling

Ekorosk ordnar tre föreläsningar om separat insamling av bioavfall:

Terjärv skola 17.9 kl. 18.30
Kronoby folkhögskola 24.9 kl. 18.30
Nedervetil skola 1.10 kl. 18.30

Ingen förhandsanmälan. Välkommen!

Välkommen till Kronoby medborgarinstitut!

Dags för kurs!

Än så länge skall vi njuta av den fina men ack så varma sommaren. Julimånad går till historien som den varmaste i mannaminne och hettan har fortsatt in i augusti, men lite regn i skrivande stund känns svalkande och behagligt. Man kan andas ut igen.

Medborgarinstitutet erbjuder även i år en diger kursbricka för var och en. Vi får hoppas att Ni hittar er egen kurs som ni med glädje kan vandra till i höstmörkret och under kalla vinterdagar. Ifjol slog vi deltagarrekord när deltagarantalet uppgick till 4080. I den siffran finns medräknat alla deltagare, även sådana som deltagit i flera kurser. Utspridd på kommunens hela befolkning skulle det betyda att 62.4% av invånarna deltog i medborgarinstitutets kurser. Ser man enbart på antalet individer som deltagit så är siffran betydligt lägre, 1749. Av dessa är 1183 kvinnor och 566 män.

Vi är glada för det höga antalet deltagare och vi kommer, som utlovats när målet 4000 uppnåddes, att belöna 3 av dem med en gratis kurs under läsåret. Vinnarna är Sara Vidjeskog-Kemppainen, Joakim Granqvist samt Simon Riska och de kommer att meddelas personligen.

Vårt mål inför det kommande läsåret, faller sig naturligt. Vi skall ha upp det individuella deltagarantalet till 2000 och av dessa skall minst 700 vara män.  Lyckas vi med den målsättningen har vi skäl att slå oss för bröstet. Tala med er vän, er granne och ta med dem på kurs. Det blir roligare när man är fler.

”Det är verkligen ingen vidare mening med att uppleva intressanta saker som översvämningar, om man inte får vara två om dem. Det är bra mycket trevligare att vara två.” 

Nalle Puh

 

Varmt välkomna Tom, Petra, Eva, Anne-Maj