Beskärning av äppelträd

Vi lär oss beskära äppelträd tillsammans med trädgårdsmästare Marko.

Mer information och anmälan

Kaffeväskor i snedflätning

Vi gör en fin, hållbar och ekologisk väska av använda kaffepåsar.

Mer information och anmälan

Vägen till Auschwitz - hur Förintelsen blev möjlig

Nytt datum är måndagen 11.12!

Anmälningar och mer information

Seminariet ”Inte bara skräck och fasa” – ett historiskt och nutida perspektiv på emigrationen till Ryssland

28.10.2017 Kronoby folkhögskola

Mer information och anmälan

Föreläsning i Terjärv med Ila Nordman

Mer information och anmälan

Färgbad i Nedervetil

Färgbad för barn i åldern 4 månader - 3 år. Tillsammans med en vuxen bekantar barnet sig med färger, former och intressanta material.

Mer information och anmälan

Lär dig spinna garn med slända

Mer information och anmälan

Välkommen till Kronoby medborgarinstitut!

Bästa kursdeltagare!

Du har loggat in på Kronoby medborgarinstituts hemsida. Här kan du ta del av vårt kursutbud. Vissa kurser tillkommer efter nyår och vi kommer, som under tidigare år, att informera mera om dessa senare, både här på hemsidan, på facebook och i de lokala tidningarna.

Kronoby Medborgarinstitut erbjuder som brukligt en blandning av både nytt och gammalt. De traditionella kurserna främst inom motion och musik kvarstår som tidigare, men vid sidan om dessa kurser så finns det en hel del nytt och intressant.

Varför inte ta del av våra föreläsningar om bl.a. Donald Trumps första år som president, en föreläsning av Trey Howard eller åhöra Svante Lundgren om Auschwitz- Hur blev Förintelsen möjlig? Våra emotsedda vandringskurser fortsätter och detta år vandrar vi från Kronoby kyrka till Nedervetil kyrka.

Vill du lära dig språk så erbjuder vi nybörjarkurser i franska, ryska, italienska och arabiska. Språkkunskaperna kommer genast till användning om du vill delta i matlagningskurserna i Terjärv med internationella smaker. Under sju vinterkvällar, en per månad, sätts smaklökarna på prov.

Vårt samarbete med Migrationsinstitutet fortsätter med en föreläsningseftermiddag, med landets ledande Rysslandshistoriker, kring temat ”Emigrationen till Ryssland”. Finlands 1900-talshistoria med Håkan Vikström blir också en av vinterns höjdpunkter. Håkans föreläsningsserie är en del av programmet för Finland 100-årsjubileum.

Anmäl dig till höstens kurser genast från första anmälningsdagen den 28.8 kl. 9. Att gå på kurs är bra för hälsan. En bra början är att anmäla dig till vandringen från kyrkan i Kronoby till kyrkan i Nedervetil. Vandringen infaller i höst lördagen den 9.9. kl. 9.

Ifjol deltog 3743 deltagare i våra kurser. I år är vår målsättning 4000 deltagare. Lyckas vi uppnå målsättningen lottar vi bland alla deltagare 3 gratis kurser för säsongen 2018-19.

Nu gäller det. Delta flitigt!

Varmt välkommen!

Tom, Petra, Éva och Anne-Maj