Naturkosmetik onsdag 28.11

Tillsammans med Marthaförbundets ekologirådgivare Anita Storm gör vi egna hudvårdsprodukter i Ådalens undervisningskök!

Mer information och anmälan

Blommor till julen 12.12 kl. 17.30

Vi lär oss göra julinspirerade blomsterarrangemang som vi får ta med oss hem. OBS! Kursspråket är finska!

Mer information och anmälan

Festfrisyrer torsdag 22.11 kl. 17.30

Under denna kurs övar vi oss på att locka håret med olika tekniker, och sedan göra enkla men fina festfrisyrer. Du behöver med en modell med långt hår (minst axellångt).

Mer information och anmälan

Livet på lånad tid måndag 26.11 kl. 18.30

Om spelmissbruk och dess konsekvenser med Fredrik Nygård som själv levt ett liv i ett grovt spelmissbruk.

Mer information och anmälan

Välkommen till Kronoby medborgarinstitut!

Dags för kurs!

Än så länge skall vi njuta av den fina men ack så varma sommaren. Julimånad går till historien som den varmaste i mannaminne och hettan har fortsatt in i augusti, men lite regn i skrivande stund känns svalkande och behagligt. Man kan andas ut igen.

Medborgarinstitutet erbjuder även i år en diger kursbricka för var och en. Vi får hoppas att Ni hittar er egen kurs som ni med glädje kan vandra till i höstmörkret och under kalla vinterdagar. Ifjol slog vi deltagarrekord när deltagarantalet uppgick till 4080. I den siffran finns medräknat alla deltagare, även sådana som deltagit i flera kurser. Utspridd på kommunens hela befolkning skulle det betyda att 62.4% av invånarna deltog i medborgarinstitutets kurser. Ser man enbart på antalet individer som deltagit så är siffran betydligt lägre, 1749. Av dessa är 1183 kvinnor och 566 män.

Vi är glada för det höga antalet deltagare och vi kommer, som utlovats när målet 4000 uppnåddes, att belöna 3 av dem med en gratis kurs under läsåret. Vinnarna är Sara Vidjeskog-Kemppainen, Joakim Granqvist samt Simon Riska och de kommer att meddelas personligen.

Vårt mål inför det kommande läsåret, faller sig naturligt. Vi skall ha upp det individuella deltagarantalet till 2000 och av dessa skall minst 700 vara män.  Lyckas vi med den målsättningen har vi skäl att slå oss för bröstet. Tala med er vän, er granne och ta med dem på kurs. Det blir roligare när man är fler.

”Det är verkligen ingen vidare mening med att uppleva intressanta saker som översvämningar, om man inte får vara två om dem. Det är bra mycket trevligare att vara två.” 

Nalle Puh

 

Varmt välkomna Tom, Petra, Eva, Anne-Maj